Kwekerij de Beeksterhof

Kwekerij de Beeksterhof

Onze vaste planten worden gekweekt met het oog op dat de plant zo natuurlijk mogelijk kan groeien. Onze planten worden niet kunstmatig belicht en zijn vrij van bestrijdingsmiddelen.

Het is een arbeidsintensieve manier van kweken, we hebben de planten meerdere malen in de hand voordat ze daadwerkelijk onze kwekerij verlaten. Van het moment dat de stek trays binnen komen op onze kwekerij, opgepot worden in een potgrond mengsel waar Osmocote korrels in verwerkt zijn die langzaam voeding afgeven aan de stekjes, om vervolgens uitgezet te worden in de koude kas of buiten op de kwekerij. Het jonge gewas krijgt nu de tijd om goed door te wortelen en natuurlijk te groeien. Al snel is te zien dat de plant begint te groeien en wordt er regelmatig gekeken hoe de planten zich ontwikkelen in de pot.

Op het moment dat onze planten klaar zijn om aan te bieden aan onze klanten en te verkopen op onze kwekerij en op de markt, worden de planten stuk voor stuk gecontroleerd op onkruidzaden en eventueel, mocht dat nodig zijn voorzien van een nieuw laagje potgrond. Aan het einde van het plantenseizoen zo medio oktober gaan de overgebleven planten terug de kwekerij op of de koude kas in om te overwinteren. We laten de planten met rust om vervolgens in het nieuwe jaar de planten terug te snoeien, onkruid en mos te verwijderen en de plant weer te voorzien van een schone pot met verse potgrond.

Door op deze manier te kweken zijn de planten beter weerbaar tegen de weersinvloeden en dragen we bij aan minder milieuschade. Zoals u kunt lezen is onze manier van kweken een arbeidsintensieve manier, maar deze manier van kweken draagt bij aan de vraag van onze klanten die op zoek zijn naar bijen en vlindervriendelijke planten. En hoe mooi is het, als de tuin, terras of  het balkon bezocht wordt door vele soorten kleurrijke vlinders, bijen, hommels en andere mooie gevleugelde insecten.

ga naar website